fbpx
datacenter

Våra datacenter

I nuläget har vi tre datacenter placerade i Karlstad, Värmland, alla utrustade med hårdvara vi vet kan hantera lasten från alla våra kunder! Här kan du läsa mer om varje datacenter och vad vi gör för att se till att de presterar på toppnivå.

Datacenter 02 

Datacenter 02 är vår primära hall för drift av servrar. Denna inryms i en fastighet där försvaret fortfarande bedriver verksamhet varpå den vaktas av beväpnade vakter. Hallen är ansluten med avbrottsfri ström, dubbla förbindelser ut mot internet samt automatisk brandsläckning.

Datacenter 03

Datacenter 03 är vår hall för backuper. Hallen inryms i en fastighet som tillhört försvaret och ansluts till Datacenter 02 via dedikerad svartfiber. Hallens kyla kommer från bergets naturligt kalla luft. 

Datacenter 04

Datacenter 04 är vår nyaste hall och är placerad i samma fysiska byggnad som Datacenter 02, vilket leder till samma höga säkerhet och väldigt bra access tider. Hallen är precis som Datacenter 02 ansluten med avbrottsfri ström, dubbla förbindelser ut mot internet samt automatisk brandsläckning.

Fysisk säkerhet

Våra datacenter är placerade i Karlstad och inryms i lokaler som tidigare tillhört försvarsmakten. Försvaret bedriver delvis fortfarande verksamhet i samma lokal som vi har vårt primära datacenter, vilket medför att lokalerna övervakas dygnet runt av säkerhetsklassad och beväpnad personal.

Servrarna skyddas med miljöövervakning, kyla samt redundant elförsörjning via UPS och dieselaggregat. Samtliga vitala serverkomponenter är byggda enligt N+1 principen för att våra hosting-lösningar ska vara tillgängliga dygnet runt.

Kraftigt och stabilt nät

Våra servrar är anslutna till ett av europas största och kraftigaste stamnät. Genom anslutningen kan vi ge er som kund snabba svarstider och hög tillgänglighet. Anslutningen sker i primärhallen via fiber med redundans och geografisk diversitet (ingångar från olika geografiska positioner).

Medlem i LIR@Ripe

Beebytes ägarsfär är medlemmar av organisationen Ripe (Regional Internet Registry for Europe) och är en så kallad egen LIR (Local Internet Registry). Det innebär att vi själva äger och administrerar våra egna IPv4 och IPv6 adresser. Det ger oss en ökad kontroll och flexibilitet.

beebyte