fbpx
umbraco webbhotell

Umbraco Webbhotell

Umbraco är ett CMS utvecklat i .NET och driftas därför enkelt på vårt webbhotell windows. Första versionen av Umbraco CMS släpptes år 2000 och har sedan dess utvecklats och släppts i flera nya versioner. Communityt bakom Umbraco anser att ärlighet och transparens är oerhört viktigt och det genomsyrar också både deras webbplats och CMS. Själva ramverket är kostnadsfritt och av typen öppen källkod (Open Source, licensierat under MIT -licensen).

Umbraco på Windows Webbhotell

Umbraco är ett av de allra största CMS:en för Microsofts .net och precis som alla CMS finns en backend och en frontend. Frontend är vad dina besökare ser medan backend är verktyget du skapar nytt innehåll, redigerar befintligt och gör inställningar med.

Umbraco har skapats för att passa dig oavsett om du är avancerad utvecklare eller vanlig användare med allmänna datorkunskaper. Det finns inbyggt stöd för flera språk, en redigerare för dina texter och artiklar som förhandsvisar precis hur ditt publicerade material kommer att se ut. Dessutom kan du enkelt koppla ditt vanliga Microsoft Word och använda en ordbehandlare du redan känner till direkt mot Umbraco.

Det finns många riktigt stora varumärken som använder Umbraco, exempelvis Heinz, Microsoft och Peugeot. En av anledningarna att välja Umbraco är möjligheten att kunna köpa till riktigt proffsig och personlig support direkt från utvecklingsteamet.

 

Umbraco kan utan problem köras på vårt Webbhotell Windows där stöd finns för senaste dotnet core!

Givetvis lagras all data i Sverige och på snabba, speglade SSD -diskar.

Enkelt att sätta igång!

Umbraco är relativt enkelt att komma igång med. En bra början är att ta del av dokumentationen som finns fritt att tillgå på deras webbplats https://our.umbraco.com/documentation/ Beebyte håller också på att ta fram en installationsguide specifikt för hur du sätter upp din Umbraco website hos oss som kommer att publiceras på vår Knowledge Base. Om du är intresserad av en live demo över hur vår kontrollpanel fungerar så kontakta oss.

beebyte