fbpx

om beebyte

Här kan du läsa mer om beebyte, vår vision med vårt företag och vad vi strävar efter att uppnå på marknaden! 

Varför "beebyte"?

Personerna bakom beebyte har varit verksamma inom IT, Moln och hostingindustrin i mer än sammanlagt 30 år. Vissa började i hosting branschen så tidigt som 1998. Vi är ett gäng IT-nördar som älskar teknik, smarta lösningar och att ta nya lösningar till marknaden. Vi har ofta kallats för “branschens humla”, då våra idéer flyger trots att det funnits dem som misstrott dem från början – därför beebyte – eller bumblebeebyte.

Engagemang och passion

I varje rad av kod, i varje steg av vår leverans så är vår affärsidé att bringa rejält mervärde till dig som kund. Det är därför vi inte har någon bindningstid eller uppsägningstid. Vi är trygga i vetskapen att vi producerar något som du är nöjd med 24 timmar om dygnet och att vårt engagemang att driva affärer tillsammans med våra partners, till nytta för marknaden, är det som ger oss glädje och en självklar plats på framtidens molnkarta. Liten som stor, vårt engagemang handlar om att bygga en bättre marknad till gagn för alla.

Etisk kod

För oss är det viktigt att vårt företag är en del av en större helhet. Därför ger vi alla anställda i utlandet ledigt en dag i månaden för att ägna sig åt socialt arbete i närområdet, t.ex. nattvandra eller hjälpa till med mat till hemlösa. Vi tror att ett sunt samvete går hand i hand med lönsamma affärer. Därför skänker vi också kapacitet till Free Software Foundation (www.fsf.org) samt stöttar det så kallade Tor-nätverket till förmån för förföljda och förtryckta människor i länder vars regimer är auktoritära.

Miljövänlig hosting

Vi gör allt vi kan för att minimera vår klimatpåverkan. Det innebär att vi alltid försöker att tänka nytt och klimatsmart när vi designar och bygger våra tjänster. Ett sådant exempel är hur vi hanterar värmen från våra servrar: att vi i en av våra hallar använder bergets naturliga kyla för att kyla våra servrar. I den andra hallen låter vi värmen användas för att värma resten av fastigheten. Givetvis kommer all el som vi använder huvudsakligen från fossilfria källor som vind och vattenkraft. Läs mer om våra datacenter.

Utöver detta så försöker vi att alltid använda tåg som vårt primära färdmedel vid tjänsteresor. I de fall där vi behöver använda bil så sker det med el eller plug-in hybrid bilar.

Vi på Beebyte!

Det här är teamet som ser till att allt fungerar och finns där för dig, 24/7 om så krävs.

Clara Alsterlind
Marketing Manager

Niclas Alvebratt
VD & marknad

Simon Ekstrand
Vice VD & CTO

Valeriu Vasciuc
Drift & utveckling

Jonas Tränk
Försäljning & Rådgivning

+46 54 20 33 174
jonas.trank@beebyte.se

Lucas Helmersson
Teknisk support

+46 54 20 33 331
support@beebyte.se

Andrée Jansson
Teknisk support

+46 54 20 33 331
support@beebyte.se

beebyte