fbpx

Iris monitoring

Som enda svenska molnleverantör så erbjuder vi en fullt integrerad, gratis övervakningstjänst i vår plattform. Tjänsten som vi kallar för beebyte iris bygger på en rad olika mjukvarukomponenter och kan enkelt aktiveras via er kontrollpanel. Detta möjliggör för övervakning av objekt (till exempel VPS / virtuell server eller hemsida på ett webbhotell) som finns i vårt moln.

Enkelt att sätta igång!

Givetvis är det enkelt att aktivera beebyte iris – det enda du behöver göra är att logga in i din kontrollpanel, gå in i verktygsmenyn och börja sätta upp din övervakning. Du kan också välja vem som ska hantera eventuella larm och hur. På så sätt kan du använda tjänsten för att t.ex. ge mer resurser till en redan befintlig IT-avdelning, alternativt låta beebyte hantera hela driften. Som användare av tjänsten har du hela tiden kontroll över samtliga delar och får på så vis en enkel hantering av hela din IT-miljö.

Givetvis kan du också skicka larmen till flera kontakter samtidigt.

Fyra olika typer av övervakning

I tjänsten så går det idag att välja fyra olika typer av övervakning. Vi kommer att lägga till flera allt eftersom och har förberett vår tjänst för att kunna hantera sk. Nagios -plugins som ger oss tusentals färdiga övervakningsmoduler som kan importeras med kort startsträcka. Nagios är en av världens mest spridda och betrodda plattformar för övervakning och finns i ett flertal kommersiella versioner.

Ping - check

Se till att din server svarar nätverksmässigt genom att låta iris skicka så kallade Ping (ICMP 8) paket till den med regelbundba intervaller.

Webb - check

Låt iris läsa av en given URL (webbsida) med jämna mellanrum och leta efter en textsträng eller ord. Om iris inte hittar strängen eller ordet så kommer den att generera ett larm.

Ssl - check

Har det hänt att du har missat att förnya ditt SSL -certifikat i tid eller att scriptet för LetsEncrypt förnyelsen inte har kört som det ska? Låt iris kontrollera att ditt certifikat fungerar som det ska.

TCP Port - check

Har du en applikation som arbetar över nätverk och du vill vara säker på att nätverksporten svarar? Med TCP Port -check kan du med automation kontrollera att din applikation är tillgänglig – oavsett vilken TCP port den presenteras på.

Priser Iris

Iris pris baseras på två olika typer. Dels kan du köpa SMS-krediter i potter som används för att skicka larm till dig. Dessa köps i potter om 10 SMS (55 SEK), 50 SMS (239 SEK) eller 100 SMS (439 SEK).

Du kan när som helst köpa till fler SMS och när det är 5 SMS kvar så får du en påminnelse via mail om att det är dags att fylla på.

Utöver detta kan du välja att beebytes seniora driftstekniker tar hand om dina larm enligt en förutbestämd handlingsplan (inställelsetid 60 minuter 24/7). Handlingsplanen skriver du när du sätter upp ditt larm. Kostnaden för larmhanteringen är 495 SEK/Mån och då ingår en halvtimmas larmhantering (en timmas inställelsetid). Därefter kostar det 995 SEK / timma (1990 SEK / timma under helger och utanför tiden 8-17 på vardagar) , du väljer själv hur många timmar vi ev. ska incidenthantera utöver den inkluderade halvtimman. 

Iris aktiveras och hanteras via användarportal. Logga in eller skapa ett gratis konto genom att fylla i formuläret här nedan!

Startavgift

0 SEK

SMS

4,39-5,50 SEK

Iris kan skicka SMS till dig i händelse av larm. På detta sätt kan du själv ta hand om dina servrar eller webbsidors incidenter.

Incidenthantering

495 SEK

495 SEK / Mån om du vill att vi incidenthanterar (0,5 h arbetstid ingår), därefter 990 SEK / timma (du sätter själv ett maxtak på antalet timmar)

beebyte