fbpx

Domän och Dns hosting

Vi på beebyte vet att domäner och DNS är viktigt för att leda besökare till din webbplats för att öka trafiken och därmed öka din webbsidas synlighet! Här kan du läsa mer om varför domäner och DNS är viktigt och hur vi arbetar med detta. Givetvis kan du köpa alla de vanliga toppdomänerna av oss och också använda vår domän hosting.

Varför behöver man en domän eller ett domännamn?

Lite förenklat så kan man säga att varje gång någon knappar in en webbaddress i sin webbläsare så frågar datorn en server (DNS-Server) om vilken IP-adress ett domännamn pekar på. Detta är IP adressen för din webbserver eller webbhotell och talar alltså om för din dator var den kan hämta din hemsida.

Ett domännamn bör motsvara ditt varumärke eller informationen på din webbplats och är en viktig del för att sökmotorer enkelt ska kunna visa din hemsida för rätt besökare. Domännamnet betalas årsvis i förskott och hos oss kan ni välja att betala med kreditkort eller faktura. Domän hosting ingår om man köper domännamnet hos oss.

Registrera din domän genom att skapa ett gratis konto i vår användarportal. Väl inloggad ser ni också aktuella priser för olika toppdomäner.

alla funktioner på en plats

Vi gillar att göra saker som vi själva tycker om att använda. Därför har vi byggt en DNS editor i vår portal som vi tycker är bland de mest lättanvända på marknaden. I den finner ni funktioner såsom:

  • Sortering av pekare
  • Import av zonfiler i Bind -format
  • Smart skapande av pekare – vår editor väljer själv lämplig pekartyp
  • En riktigt snabb editor (ja, vi tröttnade på alla långsamma)!
  • Använder ni också vårt Webbhotell så kan ni enkelt kontrollera så att alla pekningar är korrekta
  • Inbyggd DNS hälsokontroll
v+)^nzhzqbw^6wpaM?v+

beebyte är registrar för toppdomänerna .SE och .NU. Det innebär att vi kan ge våra användare absolut bästa upplevelsen av registrering och hantering av dessa toppdomäner. Givetvis kan ni också registrera alla vanligt förekommande toppdomäner i vår användarportal.

beebyte